Магазин Ведием Грижа за Вашия дом

Полезни статии и съвети

интересни факти за Дома

Поставяне на тапети

Поставяне на тапетиЛепило за тапети

Какво лепило за тапети да изберете зависи от вида тапет. Тънките леки тапети се лепят и с рядко лепило, тежките тапети с гъсто лепило. Обърнете внимание на препоръките на производителя.

От голямо значение е разбиването на лепилото на прах в студена вода без да се образуват бучки. След 30 минути сместа е готова за употреба.

Някои тапети се нуждаят от специално лепило, например рауфазер тапети. При някои е необходимо да се смесят лепило за тапети с 20% дисперсионно лепило: текстилни и винилни тапети. Изолационни тапети и алуминиеви изолационни тапети (зад радиатори) се лепят с лепило за стиропор.

Рязане на тапети

Изрязвайте дължината на тапетите с 5 - 10 см в повече от височината на стаята. При шарки, които се разминават трябва да се има предвид допълнителното разстояние за да паснат шарките.

Тапети с шарки

При тапети с шарки трябва да се внимава за разстоянието, на което се повтарят шарките. На гърба на всеки тапет са написани числа, напр. 50/25. Числата означават, че подредбата на шарките се повтарят през 50 см и че трябва да се оставят 25 см след отрязване, за да съвпаднат. При шарки, които трябва да бъдат на една линия се лепи без оставяне на допълнително разстояние.

Приятна работа!

 

8451375130076800

Стъпаловидно напасване

8451375132929632

Успоредно напасване

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Поставяне на тапети

Магазини Ведием

Магазин Ведием Ви предлага широка гама стенни и подови, Тапети, Лепила, Изолационни тапети, Фототапети, Килими, Мокети, Пътеки, Изкуствена трева, Ламинат, PVC подови покрития, Естествен Паркет, Балатум, PVC Первази, PVC Ламперия, Самозалепващо фолио, Фасадни покрития, Винил