Магазин Ведием Грижа за Вашия дом

Полезни статии и съвети

интересни факти за Дома

Топлоизолация на мазето

vediem-statii-izolacia-mazeИзолация на тавана на мазето

При лоша изолация на тавана на мазето резултатът са не само студени крака, но и повишена консумация на електроенергия. Ето защо е важно да се обърне внимание и на топлоизолацията на мазето. 
За саниране на тавана на мазето са подходящи стиропорените плоскости. 
При новото строителство по-изгодно е изолацията да се извърши съвместно с пода на етажа непосредствено над мазето (първи етаж или партер). Препоръчителен материал в този случай са т.нар. XPS-плоскости, които могат да се монтират както на пода, така и на тавана на всяко помещение. Изолация на пода на мазето

При саниране на пода трябва да се обърне внимание и на защитата от влага. Употребата на изолация от стиропор и доброто уплътнение против влага са най-добрата предпоставка за едно икономисващо енергия и средства за отопление мазе. 
При ново строителство най-доброто решение е да се положат XPS-плоскости под осоновата, тъй като устойчивостта на натиск на XPS-плоскостите е изключително висока.

Изолация на стените на мазето
Тъй като външните стени на мазето са в непрекъснат досег с влажната земя, единствените подходящи изолационни материали са устойчивите на влага XPS и EPS плоскости. Освен това трябва да се изгради дренаж и външните стени на мазето да се изолират с битумни мембрани. 
bauMax Ви пожелава успех с изолацията на Вашето мазе!

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Топлоизолация на мазето

Магазини Ведием

Магазин Ведием Ви предлага широка гама стенни и подови, Тапети, Лепила, Изолационни тапети, Фототапети, Килими, Мокети, Пътеки, Изкуствена трева, Ламинат, PVC подови покрития, Естествен Паркет, Балатум, PVC Первази, PVC Ламперия, Самозалепващо фолио, Фасадни покрития, Винил