Магазин Ведием Грижа за Вашия дом

Полезни статии и съвети

интересни факти за Дома

Инсталиране на паркет - сглобката нут и перо

Инсталиране на паркет - сглобката нут и пероПри полагане на класическият масивен паркет от естествено дърво може да се използва лепене и коване, за да се избегнат проблеми, свързани с недостатъчното му предварителноизсушаване.

Друг вариант за инсталиране на паркета е посредством сглобката нут и перо - или така наречените клик системи. При тях се съединяват няколко конструктивни елемента.

 

29e1cd429e7e7c7551d22ec1398dcc73Единият елемент е с улей (нут), а другият е с шип (перо). Тази сглобка гарантира равна повърхност без разместване на две срещуположни дъски. При тази система се оставя разстояние покрай стените, за да се компенсира евентуално разширение на паркета при увеличаване на влажността в помещението.

Реновирането на стар естествен паркет и отстраняване на скърцането се постига чрез пренареждане, циклене, шлайфане или притягане. Цикленето се извършва със специални машини с абразивен елемент, като се започва с по-груба и се завършва с фина шкурка.

Това отстранява замърсяванията, наслоени от експлоатацията, в дълбочина. Прави се по дължина на настилката. След това се прави шлайфане с дискова машина.

Притягане на паркета се извършва само при незалепени елементи, като се прави с причукване на редовете от двете страни на помещението.

 

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Инсталиране на паркет - сглобката нут и перо

Магазини Ведием

Магазин Ведием Ви предлага широка гама стенни и подови, Тапети, Лепила, Изолационни тапети, Фототапети, Килими, Мокети, Пътеки, Изкуствена трева, Ламинат, PVC подови покрития, Естествен Паркет, Балатум, PVC Первази, PVC Ламперия, Самозалепващо фолио, Фасадни покрития, Винил