Магазин Ведием Грижа за Вашия дом

Полезни статии и съвети

интересни факти за Дома

Митът за кожена мека мебел

Митът за кожена мека мебелИма няколко мита, които са популярни сред купувачите - меката мебел с дамаска от плат е много по-евтина от кожената.  И другият - че същите тези мебели в съседния магазин са по-евтини, ама много по-евтини. Всъщност цената на мебелите с дамаска от плат или кожа не се различава много, при това може да се срещне и дамаска от плат, който е по-скъп от цената на естествената кожа.

Кожата, която се използва за тапицирането на меката мебел, се дели на четири категории. В зависимост от степента и качеството на обработката всяка категория има повече от 10 класа.  Съществуват три типа шевове, използвани в производството на мека мебел. Сериозните фабрики използват за производството си само реален двоен шев.

Също така съществуват четири основни типа пълнеж. С парчета полиуренан, деформации се появяват след година.

Еднороден полиуретан - деформации се появяват след 2-3 години. Многослоен полиуретан - деформации се появяват след 8-10 години.

Многослоен полиуретан плюс независими пружини - няма остатъчни деформации. 

3ff8481027e30c6e9592f4c077f10f37

Вие сте тук:Начало Arrow Статии Arrow Митът за кожена мека мебел

Магазини Ведием

Магазин Ведием Ви предлага широка гама стенни и подови, Тапети, Лепила, Изолационни тапети, Фототапети, Килими, Мокети, Пътеки, Изкуствена трева, Ламинат, PVC подови покрития, Естествен Паркет, Балатум, PVC Первази, PVC Ламперия, Самозалепващо фолио, Фасадни покрития, Винил